Pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum) az egyik legismertebb gyógygomba. Kínában a „halhatatlanság gombája” elnevezéssel illetik. A gomba húsa kemény, taplószerű. Termesztését tehát nem élvezeti értéke, hanem gyógyászati jelentősége indokolja. Ez a termék 100%-ban liofilizált pecsétviaszgomba port tartalmaz adalékanyag nélkül.
Csomagolás: gombapor műanyag tégelyben.
Töltőtömeg: 25 g pecsétviaszgomba por.
Összetétel: 100%-ban liofilizált pecsétviaszgomba port tartalmaz adalékanyag nélkül.
Ajánlott fogyasztása: naponta 2 x 1 mokkáskanál (0,5 g) teaként elkészítve, vagy a pecsétviasz port ételhez keverve.
A Pecsétviaszgomba port joghurtba vagy akár kávéba, teába érdemes beletenni és elfogyasztani. Kifejezetten javasoljuk a Pro-Pre házi joghurtba való elkeverését és fogyasztását. A joghurt elkészítésére alkalmas érlelő és oltókultúra webáruházunkban kapható.
Minőségét megőrzi: a csomagoláson feltüntetett időpontig.
Származás: Magyarország
Gyártó és forgalmazó: Champex Kft. H-1222 Budapest, Dévény u. 42-44.
OETI notifikációs szám: 16020/2015
Gombaporaik minőségének garanciája, hogy a gomba alapanyagát saját bio minősítésű földjeiken termesztik, majd a gombatermesztés, feldolgozás és szárítás (liofilizálás) is itt valósul meg a váli Mária Anna pusztán található gazdaságukban.
Ökológiai gombatermesztésüket a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ellenőrzi, az aktuálisan érvényes tanúsítvány ide kattintva kérhető le a gyártó cég (Champex Kft) nevének megadásával:
https://hu-oko-01.hu/ACM/faces/form/portal/certification/certsearch.xhtml
Figyelem!
- a készítmény 3 évnél fiatalabb gyermekeknek nem javallott
- gyermekek elől védett helyen tartsa
- ne lépje túl az ajánlott adagot
- felnyitást követően 3 hónapon belül felhasználandó
- fogyasztása nem helyettesíti a gyógyszeres kezelést
- fogyasztása nem pótolja a változatos étkezést
- tárolja száraz hűvös helyen
Mi is az a liofilizálás?
A ma ismert legkíméletesebb szárítási eljárás a liofilizálás vagy más néven fagyasztva szárítás. Az eljárás során a gombában lévő víz vákuum alatt megfagy, majd szublimálással távozik. Ez azt jelenti, hogy a jég a szilárd halmazállapotból, a folyékony halmazállapotot átugorva rögtön gőzzé válik. Liofilizálás során semmilyen adalékanyagra nincs szükség, az eljárás fizikai folyamatokra épül. A végeredmény tehát 100%-ban természetes anyag, melyből csak a víz került elvonásra, az abban oldott íz és illatanyagok, fehérjék, vitaminok és ásványi anyagok, viszont teljes mértékben a gombában maradnak, mindezt sejt és szövetkárosodás nélkül!
A liofilizált termék tulajdonságai a következők
- Az eljárás során semmilyen kémiai adalékra nincsen szükség, kizárólag a víz kerül kivonásra a termékből, a vízben oldott anyagok viszont már a termékben maradnak.
- A liofilizált termék nedvességtartama 2-4 % közötti. A liofilizálási eljárás, és az alacsony hőmérsékleten való szárítás következtében a termékben lévő beltartalmi értékek (pl: fehérjék, vitaminok és minden egyéb ásványi anyagok) megmaradnak.
- A liofilizált termékben benne maradnak az íz a szín és illat anyagok is.
- A termék szövet és sejtkárosodás nélkül szárad.
- A liofilizált termék, ha felhasználás során vizet kap, rövid időn belül visszaveszi azt.
A liofilizálási eljárást a fent említett tulajdonságai miatt leginkább a gyógyszeripar alkalmazza.
Figyelem! A termék használata nem helyettesíti az egészséges életmódot és a helyes, kiegyensúlyozott táplálkozást.