Vitaldepowebaruhaz.hu

+36703222746

Vitaldepowebaruhaz.hu
  • Kategóriák
    • Akciók 
    • AJÁNDÉK NEKED 
    • AYURA HERBAL termékek 
    • BIHAR KINCSE termékek 
    • BIOGOMBÁK 
    • BIOBRAN termékek 
    • BIOHEAL vitaminok 
    • BIOMENÜ termékek 
    • BOCK szőlőmag termékek 
    • DELAVIE - SWISS vitaminitalok 
    • Dr GANOLIFE termékek 
    • EGÉSZSÉGI problémák szerint 
    • FINCLUB termékek 
    • FYTOPHARMA teák 
    • G&G termékek 
    • GABOLEXIN termékek 
    • GYÓGYNÖVÉNYSZÁRÍTÓ hálók 
    • GYÓGYTEÁK 
    • HEMORAL gyógynövényes termékek  
    • HERBACLASS növényi termékek 
    • ILZSU termékek 
    • JOGHURT készítés házilag 
    • KiroMED eszközök 
    • KOLLAGÉNEK 
    • LEVENDULÁS termékek 
    • LIOFILIZÁLT gombák 
    • MEDIHONEY orvosi méz 
    • MORAZ krémek 
    • MOSÓLAPOK 
    • NAJA FOREST termékek 
    • Nutri Nature termékek 
    • PASZTAMÁNIA 
    • QLARIVIA víz 
    • SIMON Fresh üdítőitalok 
    • SWEDISH NUTRA folyékony vitaminok 
    • SZÉKELYFÖLDI termékek 
    • TÁTRAI keverék 
    • TENMAG termékek 
    • USA Medical  
    • VITAMINOK. ÁSVÁNYIANYAGOK 
  • Blog
  • Tudnivalók
    • Aktuális AKCIÓ!
    • Adatkezelési tájékoztató
    • Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)
    • Cégadatok
    • Elállási nyilatkozat
    • Hűségpontok
    • Kuponok
    • Linkcsere
    • Orvosi tanácsadás
    • Partner linkek
    • Szállítás
    • Ügyfélszolgálat
    • Vásárlás
    • Vitaldepo partnerek
    • Zöld Hétfő Napok
Vissza
A ganoderma biotermelésének 7 előnye
Márc 31
2014
09:06

A ganoderma biotermelésének 7 előnye

Az eddigi nagyszámú tudományos eredmény, tapasztalat alapján a vörös Ganoderma lucidum gyógygomba, mint bioregulátor dolgozik a testben. „Harmonizáló” képessége révén fenntartja a testi egyensúlyt, segítheti, javíthatja az általános jó közérzetet, fokozhatja a vitalitást, támogathatja az immunrendszert, az agyi és egyéb élettani funkciókat.

Prof. Dr. Dinya Zoltán
Prof. Dr. Dinya Zoltán
2014.03.31 09:06

A Ganoderma lucidum adaptogén, az egész testre hat – előnyös, kumulatív, normalizált élettani hatásainak azonban alapvető feltétele a megbízható, standardizált minőségű gomba/gombatermék, ami csak biokörülmények között, organikus termeléssel biztosítható. Ennek megfelelően a minőségi termelésnek bio-akkreditációval kell rendelkeznie.

A gyógygombák, illetve a belőlük előállított termékek kapcsán az első kérdésnek mindig annak kell lenni, hogy „hol, milyen körülmények között termett a gomba?”

A gyógygombák – így a Ganoderma lucidum – biotermelésének előnyei:

1. A gombákat a lehető legtisztább, a legkisebb környezeti szennyezésű/terhelésű körülmények között kell termelni. A gombák ugyanis kiterjedt micélium-hálózatuk révén a növekedés helyén lévő termőközegből/talajból és vízből szivacsszerűen nagyon könnyen felvesznek mindent, amit ott „találnak”. Éppen ezért az emberi egészségre ártalmas természetes eredetű anyagok és azok bomlástermékei, valamint a súlyosan egészségkárosító szintetikus eredetű toxikus vegyületek (pl. peszticidek) és metabolitjaik, továbbá a toxikus nehézfémek (pl. higany, kadmium, ólom) akadálytalanul bejutnak a gomba micéliumába. Ilyen jellegű hatások nem vagy csak minimális mértékben fordulnak elő ellenőrzött bio-termelési körülmények között.

2. A gombák biotermelésének – amennyire lehet – a föld fölött is környezetszennyezéstől, környezetterheléstől mentes földrajzi körülmények között, tiszta, természetes feltételek mellett kell történnie. A gombák ugyanis a levegőből is képesek táp- vagy éppen toxikus anyagokat felvenni!

3. A bio-termelés előnye, hogy akkor nemcsak gombatest, hanem a micélium is eredményesen felhasználható funkcionális termékek (szárítmányok, extraktok, porok) előállításához. A micélium legalább olyan pozitív élettani hatású összetevőkben, mint a gombatest!

4. A gomba és a belőle készült termékek beltartalmi jellemzőit, értékeit a termelési körülmények, mindenek előtt a táp(termő)talaj határozzák meg. Bizonyított, hogy a bio-körülmények között termelt gyógygombák molekuláris jellemzői, az élettani hatásokért felelős összetevők aránya/mennyisége kedvezőbb, mint a hagyományos termelésűeké. A bio-termelés jobban biztosítja a természetes körülmények közötti maximális beltartalmat.

5. A táptalaj összetétele jobban, célszerűbben szabályozható a bio-termelés körülményei között, azaz ennek standardizálásával stabilizálni lehet a gomba és a belőle készült termékek beltartalmát, minőségét. Például, gluténmentes táptalajon valóban gluténmentes termék állítható elő.

6. A bio-termelés körülményei között a táptalajhoz adott természetes eredetű, ellenőrzött növényi anyagokkal fokozni lehet a gomba pozitív élettani hatású összetevőinek a mennyiségét. Például a gyümölcs, zöldség adalékokkal, melyek hatóanyagaiból a micélium képes felvenni és ezek be is épülnek a gombatestbe, fokozni lehet a termék antioxidáns aktivitását. A gyógynövény eredetű őrlemények (pl. Rhizoma zingiberis, Rhizoma dioscoreae, stb.) például növelni tudják a Ganoderma lucidum bizonyos béta-glükán típusú poliszacharidjainak, illetve triterpénjeinek mennyiségét, azaz a gombatermékek immuntámogató hatását.

7. A biotermelés kiküszöböli a nem bio körülmények között előforduló keresztszennyeződéseket, növényi kölcsönhatásokat és ezzel jobb minőségű, nagyobb hozamú termelés képes biztosítani.

Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Vitaldepo Kft
  • 6726 Szeged, Petőfi sgt. 79.
  • +36703222746
  • info@vitaldepo.hu
  • https://www.facebook.com/vitaldepo

  • https://www.instagram.com/vitaldepo

  • https://hu.pinterest.com/

  • https://x.com/vitaldepo

Lorem ipsum dolor
Árukereső.hu Árukereső.hu
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.
  • Akciók 
  • AJÁNDÉK NEKED 
  • AYURA HERBAL termékek 
  • BIHAR KINCSE termékek 
  • BIOGOMBÁK 
  • BIOBRAN termékek 
  • BIOHEAL vitaminok 
  • BIOMENÜ termékek 
  • BOCK szőlőmag termékek 
  • DELAVIE - SWISS vitaminitalok 
  • Dr GANOLIFE termékek 
  • EGÉSZSÉGI problémák szerint 
  • FINCLUB termékek 
  • FYTOPHARMA teák 
  • G&G termékek 
  • GABOLEXIN termékek 
  • GYÓGYNÖVÉNYSZÁRÍTÓ hálók 
  • GYÓGYTEÁK 
  • HEMORAL gyógynövényes termékek  
  • HERBACLASS növényi termékek 
  • ILZSU termékek 
  • JOGHURT készítés házilag 
  • KiroMED eszközök 
  • KOLLAGÉNEK 
  • LEVENDULÁS termékek 
  • LIOFILIZÁLT gombák 
  • MEDIHONEY orvosi méz 
  • MORAZ krémek 
  • MOSÓLAPOK 
  • NAJA FOREST termékek 
  • Nutri Nature termékek 
  • PASZTAMÁNIA 
  • QLARIVIA víz 
  • SIMON Fresh üdítőitalok 
  • SWEDISH NUTRA folyékony vitaminok 
  • SZÉKELYFÖLDI termékek 
  • TÁTRAI keverék 
  • TENMAG termékek 
  • USA Medical  
  • VITAMINOK. ÁSVÁNYIANYAGOK 
  • Blog
  • Tudnivalók
    Tudnivalók
    • Aktuális AKCIÓ!
    • Adatkezelési tájékoztató
    • Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)
    • Cégadatok
    • Elállási nyilatkozat
    • Hűségpontok
    • Kuponok
    • Linkcsere
    • Orvosi tanácsadás
    • Partner linkek
    • Szállítás
    • Ügyfélszolgálat
    • Vásárlás
    • Vitaldepo partnerek
    • Zöld Hétfő Napok
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.
A működéshez szükséges cookie-k döntő fontosságúak a weboldal alapvető funkciói szempontjából, és a weboldal ezek nélkül nem fog megfelelően működni. Ezek a sütik nem tárolnak személyazonosításra alkalmas adatokat.
A marketing cookie-kat a látogatók weboldal-tevékenységének nyomon követésére használjuk. A cél az, hogy releváns hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára (pl. Google Ads, Facebook Ads), valamint aktivitásra buzdítsuk őket, ez pedig még értékesebbé teszi weboldalunkat.
Az adatok névtelen formában való gyűjtésén és jelentésén keresztül a statisztikai cookie-k segítenek a weboldal tulajdonosának abban, hogy megértse, hogyan lépnek interakcióba a látogatók a weboldallal.
A személyre szabáshoz használt cookie-k segítségével olyan információkat tudunk megjegyezni, amelyek megváltoztatják a weboldal magatartását, illetve kinézetét.